Energie prijsplafond 2023

U vind hier het artikel met uitleg over het energieplafond 2023.

Energieplafond

Sluimerverbruik onder de 100 Watt is goed

Energiecoach Nico Lommerse geeft aan dat sluimerverbruik onder de 100 Watt goed is. Wat is uw sluimerverbruik?

Bekijk hier de uitzending. Het onderwerp begint bij 9 minuut en 44 seconde (9:44) van de uitzending.

Meldpunt-2

100.000 gebruikers van SlimmemeterPortal.nl 🎉 🥂

We Dit willen we niet zomaar voorbij laten gaan dus we gaan contact opnemen met deze honderdduizendste gebruiker die nog van geen kwaad bewust is en hij/zij krijgt van ons een LifeTime PlusAccount met natuurlijk een feestelijke taart.

Dit is natuurlijk geen reden voor ons om achterover te gaan hangen. We hebben leuke ontwikkelingen op de lijst staan die gaan komen. Zo zijn we op dit moment druk bezig met het testen van het kunnen delen van je energieverbruik met je vrienden.

honderdduizend500

Inmiddels is de taart verstuurd, ontvangen en ook op. De gelukkige zijn woonachtig in Horst te Limburg 🎉.

honderdduizend500

Kijk! SlimmemeterPortal bij de NOS

Op het moment dat u op vakantie bent en dus niet thuis bent kunt u heel mooi zien wat uw minimale verbruik is. U heeft natuurlijk alles uit staan, toch 😅 In onderstaand filmpje laat een gebruiker van de SlimmemeterPortal zien hoe zijn verbruik eruit zie.

https://nos.nl/artikel/2438739-thuis-energie-besparen-ook-in-zomer-opletten-en-creatief-zijn

nos 500

We zijn tip van de maand bij de Consumenten bond

SlimmemeterPortal was in december Tip van de Maand van de Consumenten Bond! U heeft misschien al gehoord over de sterk stijgende energieprijzen. Door deze stijging is het extra belangrijk om het energieverbruik in de gaten te houden. De Consumentenbond raadt daarvoor onze portal aan. Vooral het inzicht in het sluimerverbruik noemden ze handig. Hiermee krijgt u inzicht in het energieverbruik van de apparaten die altijd aanstaan, zoals de koelkast en vriezer. Wilt u ook weten wat uw sluimerverbruik is? Of gewoon extra inzicht in uw verbruik krijgen?

Consumenten bond news 02

Universiteit Twente spoort doormiddel van onze portal fout op in de slimme meter.

Onze portal geeft niet alleen inzicht in uw verbruik maar wij helpen ook het hele proces van data verwerking te verbeteren. Zo kwamen onderzoekers van Universiteit Twente door middel van onze portal er achter dat er teruglevering kan zijn zonder dat u zonnepanelen heeft. Geld verdienen met een slimme energiemeter!

Rapporten zonder grafieken! rapport 500

Elke maand produceren wij duizenden rapporten die onze gebruikers meer inzicht geeft in hun energieverbruik. In de rapporten van afgelopen maand gaat er alleen iets goed mis. Er ontbreken veel grafieken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Om eerlijk te zijn weten we nog niet waar het door komt maar zo makkelijk maken we ons daar natuurlijk niet van af. Wij gaan ons uiterste best doen om dit zo snel mogelijk te herstellen.

De temperatuur gegevens zijn weer beschikbaar. temp2

Zoals u waarschijnlijk al heeft gezien worden er op dit moment geen temperatuur gegevens meer getoond in onze protal. Dit komt door een storing bij de aanlevering van deze gegevens bij het KNMI. We hebben dit tijdelijk opgelost en zijn bezig om dit op een degelijke manier op te lossen.

De verklaring van het KNMI kunt u hier terug vinden. Excuus voor het ongemak.

Krantenartikel leidt tot recordaantal aanmeldingen noordhollandsdagblad

Het Noordhollands Dagblad publiceerde vorige maand een artikel, met als titel "Geen grip op kosten energie".

Dit artikel leidde tot een recordaantal aanmeldingen in die maand. Op één dag zelfs 650 aanmeldingen. Dit hadden wij nog niet eerder meegemaakt.

In het artikel wordt ingegaan op het onder controle krijgen van je energiekosten op basis van een gedetailleerd inzicht op je energieverbruik, doormiddel van SlimmemeterPortal.nl.

Bekijk hier het artikel  Geen grip op kosten energie, Noordhollands Dagblad Illustratie: Pieter Hogenbirk

SlimmemeterPortal.nl

De wasbeurt is inmiddels gelukt wassen 500

Afgelopen maand is de winnaar van de wasbeurt vroeg in de ochtend uit bed gebeld om de panelen schoon te maken. Dit hebben we natuurlijk door een echte glazenwasser laten doen. We kregen een warm ontvangst en een tompoes bij de koffie omdat mevrouw Woudstra jarig was. Ik zou haast zeggen dit moeten we vaker doen ;-)

Mogelijk  uitstel nieuw  energielabel Energielabel 500

Minister Kajsa Ollongren moet het nieuwe en duurdere energielabel voorlopig uitstellen, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Lees hier het artikel op de site van Vereniging eigen huis